محاسبه رایگان تاخیر تادیه

به وسیله این ابزار می توانید مقدار تاخیر تادیه یا خسارت دیر کرد را به صورت رایگان و بدون محدودیت محاسبه کنید.

محاسبه

تاخیر تادیه

تاخیر تادیه یا خسارت تأخیر، خسارتی و جریمه ای است که به دلیل به تعویق افتادن یا تاخیر در پرداخت بدهی باید توسط شخص بدهکار پرداخت شود. بر اساس متن قانون مدنی تاخیر تادیه، جریمه‌ای است که به دلیل تاخیر و دیرکرد پرداخت بدهی، برای بدهکار تعیین میگردد و او موظف به پرداخت آن به بستانکار میباشد.

خسارت تاخیر تاییده چگونه محاسبه میشود؟

مقدار خسارات تاخیر تاییده بر اساس نرخ تورم که توسط بانک مرکزی اعلام می گردد محاسبه میشود. برای بدست آوردن نرخ تورم می توانید از ابزاری که بانک مرکزی به این منظور فراهم آورده است استفاده کنید. سپس با استفاده از فرمول زیر مقدار نرخ تاییده را بدست آورید یا از ابزاری که در ابتدای این صفحه وجود دارد به صورت رایگان آن را محاسبه کنید.

شاخص تورم زمان سررسید بدهی / شاخص تورم زمان جدید × مبلغ بدهی = ارزش پول در زمان جدید

توجه کنید اگر بخواهید صرفا مبلغ خسارت را به دست آورید باید اصل دین را از این مبلغ کسر نماید.

برای توضیح نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه به صورت دستی و به روش ماهانه به ذکر مثالی می پردازیم :

در مثال زیر نحوه محاسبه خسارت تاخیر تاییده به روش ماهانه آورده شده است

فرض کنید یک چک ده میلیون تومانی به تاریخ سررسید خرداد سال ۱۳۹۷ صادر شده است اما در تاریخ مذکور پاس نشده و پرداخت آن تا شهریور ماه سال ۱۴۰۰ به تعویق افتاده است. حالا اگر بخواهیم اصل مبلغ چک به اضافه خسارت تاخیر تادیه را بدست آوریم به صورت زیر عمل می کنید: شاخص تورم در خرداد ۱۳۹۷ عدد ۱۲۲.۶ و شاخص تورم شهریور ۱۴۰۰ عدد ۴۳۵.۶ بوده است. برای محاسبه اصل دین به اضافه خسارت تاخیر تادیه باید شاخص زمان پرداخت (۴۳۵.۶) را بر عدد شاخص زمان سررسید (۱۲۲.۶) تقسیم کرده و نتیجه بدست آمده را در اصل مبلغ چک ضرب کنیم. نتیجه نهایی عدد ۳۵۵،۳۰۱،۷۹۴ ریال می باشد.

راه آسان تر استفاده رایگان از ابزار محاسبه تاخیر تاییده وب سایت خبر لند می باشد.

خسارت تاخیر تادیه از چه زمانی قابل محاسبه است؟

بر اساس ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی، خسارت تاخیر تادیه از زمان سررسید و پس از مطالبه و تا زمان پرداخت دین قابل محاسبه خواهد بود. در نتیجه اگر فرد طلبکار اقدامی در جهت مطالبه طلب خود نکند، محاسبه خسارت تاخیر تادیه تنها از زمان مطالبه توسط طلبکار حساب خواهد شد. به طور مثال اگر شما از کسی مبلغی را طلب دارید و از سر رسید آن گذشته است اما اقدامی در جهت مطالبه آن انجام نداده اید خسارت تاخیر تایید از زمان سررسید محاسبه نخواهد شد و از زمان مطالبه طلب محاسبه خواهد شد.