آخرین روز از جشنواره فیلم فجر، با یاد حسین خانی بیک و هوشنگ حریرچیان، بازیگر برگزار شد.

اولین فیلمی که اکران شد «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی بود. در نشست پرسش و پاسخ این فیلم بازیگران و دست‌اندرکاران درباره مراحل ساخت و چالش‌های پروژه صحبت کردند. حسین دارابی کارگردان فیلم تأکید کرد که ساخت این اثر به دلیل همراهی خانواده شهید طهرانی مقدم، سردار حاجی‌زاده و دیگر شخصیت‌های برجسته ممکن شد. او اشاره کرد که این فیلم در تلاش است تا با استفاده از تخیل و رویکردی تمثیلی، زحمات شهید طهرانی مقدم (پدر موشکی ایران) را به تصویر بکشد. بازیگرانی، چون ساعد سهیلی و داریوش کاردان نیز درباره نقش‌های خود و چالش‌های ایفای این شخصیت‌ها صحبت کردند.

 سهیلی به تجربه‌اش در ایفای نقش عربی اشاره کرد و کاردان تاکید کرد که سینما باید به بخش‌های مغفول مانده جنگ، مانند همسران شهدا و فرزندان آنان، پرداخته و این بخش‌ها را نشان دهد. همچنین، طراحان پروژه از جمله محمدرضا شفاه و محمد برادران، از مشکلات اجرایی و خلق جلوه‌های ویژه بصری سخن گفتند. فیلم با تأکید بر بعد ملی و اهمیت ساخت آن در سطح بین‌المللی، به‌عنوان یک اثر با پیام جهانی معرفی شد.

محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور نیز برای تماشای این فیلم به سالن رسانه آمد و تاکید کرد هنر یکی از بهترین روش‌های برقراری ارتباط با دنیا است و ما می‌توانیم در آثار هنری، افتخارات خود را معرفی کنیم.

آخرین فیلمی که در چهل‌وسومین دوره از جشنواره فیلم فجر اکران شد «گوزن‌های اتوبان» به کارگردانی ابوالفضل صفاری بود. در نشست پرسش و پاسخ فیلم «گوزن‌های اتوبان» در جشنواره فجر، کارگردان و عوامل فیلم درباره چالش‌های ساخت این اثر و نگاه انتقادی آن به جامعه نمایش و فضای مجازی صحبت کردند. ابوالفضل صفاری، کارگردان فیلم، از علاقه‌اش به پرداختن به تأثیر هوش مصنوعی و زندگی دیجیتالی بر انسان‌ها گفت و تأکید کرد که این فیلم فراتر از نمایش مستقیم فضای مجازی، به بازتاب حال و روز جامعه امروز ایران پرداخته است. باقر سروش، نویسنده فیلم، این اثر را چالشی در برابر تبدیل شدن انسان‌ها به آواتار‌های مجازی دانست و بازیگران فیلم نیز درباره تجربه‌های شخصی‌شان در این پروژه صحبت کردند.

بازیگران، از جمله نوید پورفرج و سامان صفاری، درباره تفاوت نقش‌هایشان و سختی‌های اجرا در فضای شهری گفتند. پورفرج تأکید کرد که هدفش تجربه نقش‌های جدید است و فضای مجازی را عامل تغییر روابط انسانی دانست. پیام آزادی، آهنگساز، نیز درباره چالش‌های کپی‌رایت و استفاده از موسیقی مناسب برای فضای جهانی فیلم توضیح داد. در مجموع، نشست بیشتر به بررسی جنبه‌های فلسفی فیلم و تلاش برای تأثیرگذاری بر نسل جوان اختصاص داشت.

بلافاصله بعد از برگزاری نشست پرسش و پاسخ «گوزن‌های اتوبان»، منوچهر شاهسواری اسامی نامزد‌های چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را اعلام کرد. فیلم‌های «بچه‌ی مردم» به کارگردانی محمود کریمی با ۱۴ و «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و «موسی کلیم الله» ساخته ابراهیم حاتمی کیا با ۱۲ نامزدی و فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی با ۱۰ نامزدی، بیشترین نامزدی را در فجر چهل و سوم به خود اختصاص دادند.